Haar verwijderen

Bel direct met één van onze vestigingen voor een afspraak:

vestiging Utrecht

030-2145909

vestiging Almere

036-5490064

vestiging Amsterdam

020-6187201

  • Wij bestaan al ruim 15 jaar!
  • Meer dan 75.000 behandelingen
  • zeer geavanceerde lasers
Haar verwijderen bij één van onze Huidzorgklinieken
"Specialist in
laserontharing"

De behandeling

Hoe gaat een behandeling voor laserontharing in zijn werk?
 

Laser is licht van één golflengte (anders dan bij IPL). Laser heeft als eigenschap dat het coherent is wat betekent dat het licht in één bundel verloopt. Door deze eigenschappen kan laser heel gericht een bepaald doel raken. In het geval van ontharen is pigment in een haar het doel dat geraakt wordt. Hierdoor wordt de haar opgewarmd en geeft deze warmte af aan het haarzakje. Door de warmte wordt het haarzakje vernietigd en kan er geen nieuwe haar worden aangemaakt. Er zullen altijd meerdere behandelingen nodig zijn omdat nooit alle haren gelijktijdig in dezelfde groeifase aanwezig zijn.

De huid wordt, indien nodig, vooraf gereinigd en de haren geschoren. Wanneer haren te lang zijn kunnen deze verbrandingen op de huid veroorzaken.Tijdens de behandeling wordt de laser gericht op het gebied waar de haren zitten. Elke laserpuls behandeld meerdere haren in één keer. De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met koude lucht om verbranding van de huid te voorkomen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Onze haren komen in verschillende groeifases voor. De behandeling is het meest effectief wanneer het haartje zich onder in het haarzakje bevindt. Helaas zijn onze haren nooit gelijktijdig in deze fase en daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Het aantal behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de haargroei, de plek waar de haargroei zit, hoe donker en de dik de haren zijn en met welke laser wordt behandeld. Een behandeling vind plaats één maal in de 4 tot 6 weken. 

Wat kan ik verwachten na de behandeling?


Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. In de meeste gevallen trekt dit binnen enkele uren weer weg. De haartjes die behandeld zijn zullen ongeveer 2 á 3 weken na de behandeling uitvallen. Na de behandelingen zal zo’n 80 tot 90% van de haren weg zijn. De haren die nog aanwezig zijn, zijn de lichte en/of dunne donsharen.  


Dutch Aesthetic Laser Association
Kwaliteitsregister Paramedici Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten Laser Centrum Biltstraat